Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Menyasszonyi babonák képes leírás - Menyasszony.tlap.hu
részletek »

Menyasszonyi babonák - Menyasszony.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: menyasszony.tlap.hu » Menyasszonyi babonák
Keresés
Találatok száma - 5 db
Babonák esküvő előtt

Babonák esküvő előtt

Mint az ember életének fontosabb eseményeire, az esküvő napjára is számtalan hiedelem vonatkozik, sok babona, illetve hagyomány rögzült. Vannak olyan hagyományok, amelyek szépek és jó ha ismeritek őket. Ugyanakkor sok olyan babona is kötődik ehhez az eseményhez, hogy ha mindegyiknek meg szeretnétek felelni jobb, ha ki sem mozdultok az esküvő napján otthonról. Ezért mindenki saját belátása szerint döntse el: figyelembe veszi őket, vagy sem, melyikkel tud, vagy akar azonosulni, melyikkel nem.

Esküvői babonák

Esküvői babonák

Az igazi nagy lagzikon nemcsak gyűrűváltás van és csokordobálás, hanem rizs és rózsaszirom-szórás, menyasszonytánc, cseréptörés, küszöbön átemelés is. Anélkül, hogy az ifjú pár tudná, mi mire jó, mit szimbolizál, mi ellen próbál hatni. Íme, egy közel sem teljes esküvői babona szótár.

Esküvői babonák, hiedelmek

Esküvői babonák, hiedelmek

Valami kék, valami régi, valami új és valami kölcsönzött. Igaz hallottuk már ezeket a szavakat? Ezek a menyasszonyi ruha elengedhetetlen kellékei, a babona szerint. Ismerjünk meg több esküvőhöz köthető babonát is.

Esküvői szokások és babonák

Esküvői szokások és babonák

Az esküvőket évezredek óta hagyományok és babonák sorozata követi. A cseréptöréstől a rózsaszirom-szóráson át egészen a menyasszonyi ruháig számtalan olyan szokás fedezhető fel, mely népenként, országonként eltérő lehet.

Milyen babaonák léteznek?

Milyen babaonák léteznek?

A tavaszi, nyári hónapokban tartják a legtöbb esküvőt, melyeket nagy készülődés előz meg. Mindenki óriási izgalomban és lázas készülődésben, az ifjú pár is, a hozzátartozók is. Fontos nap, hagyományok és szokások, elvárások és inspiráció, örömök és könnyek tarkítják, egy biztos, mivel jelentős esemény az ember életében így gondos szervezést igényel.

Tuti menü