Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Menyasszonytánc képes leírás - Menyasszony.tlap.hu
részletek »

Menyasszonytánc - Menyasszony.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: menyasszony.tlap.hu » Menyasszonytánc
Keresés
Találatok száma - 6 db
A menyasszonytánc

A menyasszonytánc

A 19. század második felében, elsősorban az alföldi területeken alakult ki ez a szokás azáltal, hogy összekapcsolták a lakodalmi ajándékgyűjtést a tánccal. Fontos pillanata ez az eseménynek, hiszen ekkor táncol utoljára lányként a menyasszony.

Dj esküvőre

Dj esküvőre

Lassan 15 éve foglalkozunk esküvők zenei feladatainak lebonyolításával. Tevékenységünk minden évben bővül, ezért a mára már országos színvonalú repertoárral és zenei megoldásokkal állunk az ifjú párok rendelkezésére. A számtalan sikeres esküvőnek és országos marketing kampányainknak köszönhetően csapatunk 2013-ra az ország vezető esküvői szolgáltatói körébe tartozik. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat hogy az évek során több száz pár megtisztelő bizalmát nyerhettük el.

Eladó a Menyasszony

Eladó a Menyasszony

És hogy mi is a Menyasszonytánc? A magyar alkalmi, vagy szertartásos táncok közül a leggazdagabb kört bemutató táncokat a lakodalmi táncok adják. Ezek közül a legismertebb tánc maga a menyasszonytánc. Sajnos, az egyéb lakodalmi táncokat, mint például a paptánc, párnatánc, vagy a menyasszonyfektetõ tánc ma már kevésbé ismerjük, de a menyasszonytánc azért a modern 21. századi esküvõk elengedhetetlen kelléke maradt.

Menyasszonytánc

Menyasszonytánc

Hogy menyasszonytáncra vagy menyecsketáncra kerül-e sor éjfél körül, az a környék hagyományainak illetve az ifjú pár döntésének függvénye. A lényeg, hogy a menyasszonytáncot még az esküvői ruhájában táncolja el az ara, menyecsketáncról pedig átöltözés után beszélhetünk, amikor is általában piros ruhát ölt az ifjú feleség.

Menyasszonytánc után

Menyasszonytánc után

A menyasszonytánc díjára és a nászajándékra - mint egyszeri jövedelem forrásra egy dolgot biztosan nem állíthat az adóhatóság: azt, hogy életszerütlen ilyent adni, illetve kapni. Még talán a szokásosnál nagyobb mértékét sem lehet igen vitatni, feltéve, ha van rá jövedelemfedezet, hiszen mindezek mélyen a magyar jogi népszokásokban gyökereznek.

Mit is jelent?

Mit is jelent?

A lakodalom éjszakáján megrendezett tánc, amelyen a menyasszony utoljára táncol leányként. Legismertebb szertartásos lakodalmi táncunk ( lakodalmi táncok). A régebbi, több napos lakodalmakban az ünnepi lakoma előtt rendezték délelőtt vagy délután, jóval a fektetés és kontyolás szertartása előtt.

Tuti menü